Har inget minne av att jag ätit dessa kakor innan jag för några år sedan pratade med en kollega (med norsk bakgrund) som berättade att de alltid hade "Koola kakor" till jul
De små rosa kakorna är hårda, chokladtårtan ganska mjuk och kladdig, och dessa kakor är spröda. När jag skapade det här receptet utgick jag från mammas knaperkakor
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Choklad kakorna blev med Marabou choklad i, och några med M&M i. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut dem lite lätt på plåt med bakplåtspapper
Rulla varje degbit till långa stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medankakorna är varma
Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Tyckte nog att det var lite för mycket socker i dem med tanke på hur söt Nutella är. Hittade recept på nutella kakor inne på en facebook grupp som jag bara var tvungen att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.