150 g
smör- 150 g mandelmassa- 2.1/2 dl socker- 2.1/2 dl mjöl- 2 msk vaniljsocker- nypa salt- 3 ägg - 1 msk saffran essence eller en påse 0,5 g saffran.Såhär gör du:Sätt ugnen på 175 grader.Klä botten på en spring form ca 24 cm med bakplåtspapper och smöra och mjöla sidorna. Smält smöret och tillsätt saffrans essence eller mortlat saffran i smöret.Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt own bunke tillsätt äggen och rör till jämn smet.Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten, rör tillsist ner saffranssmöret ordentligt och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min (beroende på ugn) se till att den inte blir överbakt bara. Den ska fortfarande "dallra" något i mitten när du tar ut den. Låt svalna. Låt den gärna stå i kylen en stund då smakar den som bäst och "sätter" sig.Njut sedan av kakan med en rejäl klick lättvispad grädde
Smakaavmed salt och peppar. Crostini medtapenad. Vänner ramlade in på ett (föraviserat) glas vin under lördagensseneftermiddag, och efter en koll i kylskåpet och lite blädder i några tidningar kunde vi till vinet duka fram
Äntligenen pastasås till som ungarna älskar, lite mer variation i pasta-träsket. Pressa vatten ur tonfisken och mosa med gaffel tills bitarna blir så stora eller små du föredrar dem
Den är hur god som helst. Mosa gärna sönder bären lite mot kantenavkastrullenmeden trägaffel. Blanda bara med iskallt vatten - naturellt eller med bubbel - och isbitar, eller lyxa till det och blanda med riktigt torr cider eller torrt vitt vin
Tänkte ställa till med lite fest till helgen och göra en etiopisk middag. Brödet, eller pannkakan som det egentligen är, har en syrlig smakav surdeg och konsistensen är lite svampig
Jo jag fick för mig att jag skulle smaksätta brödet med kalltorkad havtorn, som jag köpte sist jag var i Hötorgshallen och botaniserade hos Pierias livs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.