Plocka svampen. Rensa, skär de stora i mindre bitar och skölj kantarellerna. Stek svampen i en stor kastrull med hälften av smöret tills all vätska kokat in
Igår gjorde vi kantarellstuvning till våra varma mackor. Då var det äntligen helg igen. Det blev gudagott och vi skulle nog ha kunnat äta enbart stuvningen
Någonting som är väldigt gott är ju kantarellstuvning, här kommer receptet. Kantarellen är helt klart en av mina favoriter och jag kan lätt bli lite snål men det jag har hemma men det är samtidigt vädligt mysigt att gå ut i skogen på hösten och plocka
Recept. hallon. mån, 2013-08-05 19. 26. 20min. (0). Stek kantarellerna i smörHäll på gräddeLåt koka i 10 minuterKrydda med salt o pepparGrilla brödet o häll på stuvningenNjut
Viltkött är helt underbart, bara att ta från frysen till grytan. Du behöver inte tina och planera…det du behöver är tid, för börjar man tillaga fryst vilt kött så behövs tid
Stekt Fisk med Gräddstuvade Kantareller 4 Hela Fiskar à 200 gr 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Kantarellstuvning 3 dl förvällda Kantareller En finhackad Rödlök 50 gr Smör ½ Ekologisk Veg Buljongtärning ½ tsk Vit Balsamvinäger 2 dl Grädde 2 dl Crème Fraiche Havssalt och nymald Vitpeppar Smält smöret i en gryta
Så jag slängde ihop den här rullen med krämig kantarellstuvning och serverade i friska luften. KantarellstuvningCa 200 g kantareller i mindre bitar1 finhackad gul lök1 dl vispgrädde1,5 msk vetemjöl2 dl mjölkEn skvätt kinesisk sojaSmör Salt och vitpeppar
Häll kantarellstuvningen på omeletten. Omelett med kantarellstuvningOmelett5 ägg4 dl mjölk1/2 tsk saltKantarellstuvning1 liter kantareller2 msk smör (30 g)3 dl vispgräddeSalt, vitpepparCrisp 7 minuterVispa ihop ägg, mjölk och salt och häll smeten i en stor crisppanna (28 cm)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.