Men så i helgen blev jag sugen på att göra müslimed mycket torkade bär och nötter och frön. Det blev en färgglad müsli som passar perfekt med en naturell yoghurt
När müslin svalnat, blanda i den torkade frukten som du klipper ned i bitar. Blanda alla torra ingredienser, utom den torkade frukten och gojibären, i en skål
Hemmagjord müsliblandning serverad med turkisk yoghurt – smarrig frukost/kvällsmål/mellis. Ja återigen har det varit inslag på nyheterna om de üüübersockrade frukostblandningarna i affärhyllarna
Låt svalna och förvara i en burk med lock. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ
Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag. När müslin är klar och fått svalnat helt häller du upp den i en lufttät burk
Det glutenfria surdegspulvret som jag skrivit om tidigare satte igång baklusten, och eftersom frysen behövde fyllas på med glutenfritt bröd testade jag en ny variant
Finfördela müslinmed en gaffel och blanda slutligen i russin, cornflakes och tropic mix. Blanda ner nötterna tillsammans med hirsflingor, quinoapuffar, pumpakärnor, solroskärnor, havregryn och linfrö i en stor bunke
Krydda med timjan, soja, liquid smoke, salt och peppar och kör i en matberedare tillsammans med dom soltorkade tomaterna, tills det nästan blir som en smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.