Calamares a la Romana har jag njutit under många år, jag har bara inte vetat om det. Går vi ut och äter tapas är Calamares a la Romana alltid rätten som Eyvind beställer in först
8 bläckfiskar (calamares). Gör så här. Rensa och skölj bläckfisken noga. Ta ut det vita porösa ryggbenet om det finns kvar, annars räcker det om du känner med fingrarna på insidan och drar bort några ben som känns tydligt
I denna paella använde vi stora räkor, krabba, calamares, små bläckfiskar och sepia. Är på semester på Mallorca och hyr en lägenhet hos Miguel och Maria Corral
500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba. 1500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba 500 g spaghetti 3 gula lökar 3 klyfta vitlök 2 dl vitt vin 0,5 förp saffran 0,5 krm cayennepeppar 0,75 dl olivolja 1,2 kg tomat, skalade och urgröpta, eller 6 deciliter italiensk tomatsås på burk 8 sardellfiléer 1 tsk kapris 1 citron 1 apelsin färska örter (basilika, dragon, persilja) svartpepparOm färska tomater används, koka upp en stor kastrull med vatten
Vad det blev kan beskrivas som en ljummen sallad di mare med calamares. När vi besökte EWBC i Italien i höstas hade vi att välja på två post-trips att välja på Chianti och Friuli, vi valde Chianti varför jag gick miste om nordöstra Italiens vita guld
Calamares. Fusion tapas. I samarbete med The Fork. God kväll. Idag har det varit fullt upp hela dagen, vi började med ett besök på IKEA för att köpa lite barnsäkerhetsgrejer eftersom Felicia har börjat åla sig och tar sig fram och har börjat pilla lite på olika saker så det kändes bäst att säkra upp hemmet
När jag och barnen är där nere går vi med min moster och beställer den först, för att därefter vandra längsmed stranden och plocka stenar och kanske ta ett dopp innan vi återvänder och sätter oss under halmtaket med vågorna kluckande intill och avnjuter deras ljuvliga paella full av räkor, små spanska hjärtmusslor (almejas), calamares och kyckling
Primero limpiamos los calamares labamos bien y los troceamos. En el mismos aceite echamos los calamares rehogamos bien,echamos el sofrito y la curcuma la patata y seguimos rehogando,y por último el agua, echamos sal y dejamos cocer
Calamares. I en hamnstad som Barcelona är calamares ett måste. Calamares. Om du vill njuta av sol, bad, kultur, shopping och riktigt god mat är Barcelona resmålet för dig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.