Amerikanska pannkakor går fort att tillaga och blir extra gott med färska blåbär och dadelsirap. Som är tillverkad enbart på dadlar med en nästan ”chokladig” smak och utseende.
(vetefri mjölkfri)
1 1/2 dl
Semper finmix
0,75 dl
Tre mix ( lika delar rismjöl, majsmjöl och bovetemjöl: se under kategorin olika mjöler)
2 tsk
bakpulver
2 tsk
vaniljsocker
1 kryddmått
salt
2 1/2 dl
cocosmjölk (Alpro)
2 tsk
cocosolja (flytande)
1 ägg
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ner cocosmjölken samt cocosoljan, salt och ägget.
Vispa allt slätt och låt svälla en stund.
Grädda plättstora rundlar i plättlagg eller stekpanna i cocosolja tills de är gyllene.
Jag har gjort en grundsmet till glutenfria, amerikanskapannkakor och tillsatt saffran. Ett naturligt glutenfritt, mättande, närningsrikt och supergott recept på frukost- eller brunchpannkakor
Stekte pannkakor igår och här kommer en publicering av resultatet och recept. Pannkakorna bör ätas direkt efter stekning för då smakar dom bäst och konsistensen är som ljuvligast då, dom fullkomligt smälter i munnen, men dagen efter natten i kylskåp hade dom blivit torra och nästan smuliga
Fluffiga amerikanskapannkakor som smakar himmelskt gott. Servera dina pannkakor med önskat tillbehör. Inlägget Amerikanskapannkakor dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Ett enkelt och gott recept på tunna, frasiga, naturligt glutenfriapannkakor utan mjölmix. Glutenfria mjölmixer innehåller till största andel ren stärkelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.