Raw cheesecake är gjord på blötlagda cashewnötter som tillsammans med kokosolja bildar en gräddig och krämig vegansk “cream cheese” som håller ihop kakan
För att sedan få två delar i samma storlek så tryckte jag ut hälften i en form, med bakplåtspapper under så att jag kunde lyfta upp det sedan, sedan så la jag nytt bakplåtspapper och tryckte ut andra halvan
Den här med chili, vitlök och tiimjan blev riktigt riktigt god. salt, svartpeppar och vitpeppar. Perfekt med ett glas rött och en vitlöksbaguett på fredagskvällen
Ta av medan de fortfarande är lite fasta och häll av vätskan. Supersnabb pastasås på röda linser, morot och champinjoner fick det bli här innan vi for till badhuset idag
Servera pajen i tallrikar som den är eller med en kula yoghurt eller (vegan)glass på toppen. Med tanke på att vissa i familjen inte gillar att äta fika för ofta får jag hejda mitt bakande och när vi väl fikar tillsammans blir det istället att vi köper något gott
Det kan man nästan förstå, för finns det något godare än en riktigt kladdig och chokladmättad skapelse, som man sedan kan njuta av tillsammans med färska bär, glass, grädde av olika slag, eller något annat som man tycker om
Istället mixar jag solrosfrön med lite ekologisk rapsolja och en nypa salt. Perfekt för mig, för de som blev över har blivit perfekt att ha med sig mellan föreläsningar i veckan - då jag i torsdags nämligen kom in på högskolan
Det blev en smakrik, kryddig och mustig vegogryta med pumpa, linser, tomat och kokosmjölk. Vi åt ris till, men det går lika bra med quinoa eller kanske cous-cous eller bulgur för den som tål det
Idag fick det bli en vegansk pasta gjord på tagliatelle (vegansk sådan) med grönkål och skogschampinjoner som stektes tillsammans med lök, vitlök och färskpressad citron
Smaka av och krydda ev med mer buljongpulver, salt eller något annat som du vill smaksätta med. Med någon alternativ grädde i stället för vanlig grädde blir soppan helt vegan
Mumsig, naturligt söt och krämig smoothie som kan avnjutas som dessert eller mellanmål. Jag gillar att tillsätta antingen kokosmjölk eller cashewnötter till smoothies så att de blir krämiga, gräddiga och fylliga
´vegan parmensan ´- naturella cashewnötter, b-jäst och örtsalt mixat. Ris kokat i kokosolja med curry och gurkmeja, vitlök, lök och röd chili samt ugnsbakade rödbetor med ´vegan parmesan´och en god grönsallad med lite solrosskott och groddar
Dessutom har jag märkt hur skadligt det är för både mig själv och andra att benämna mat som nyttig vs onyttig och endast fokusera på kroppen och inte sinnet - därför har jag jobbat hårt med detta och har inte längre några "förbud" (jag vet, sjukt, jag hade det innan och det var farligt nära tvångsmässiga förbud a la ätstörningar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.