Idag överraskade jag Oskar med nybakade källarfranskor till frukost och det blev väldigt uppskattat. De ska bara jäsa en gång efter att man har gjort dem till bullar så det går på drygt en timme från start till färdiga frallor
Vi gör rätt ofta sconestill frukost på helgerna, så skönt frukosthäng med nybakadescones. Perfekt då man kommer hem från förskola och skola att tillsammans svänga ihop lite scones och mysa lite medan det blåser och håller på utanför
Till helgen finns det tid att pyssla lite extra i köket, och jag och barnen svänger då och då ihop några sconestill frukost – en god och mycket trevlig start på dagen
Nybakade bagels med massa olika pålägg. Annars är inte jästiden allt för lång och jag hann baka dem på morgonen så att de blev lagom färdiga till långfrukosten
Blanda runt och tillsätt samtidigt mjölken. Arbeta ihop det hela till en smidig deg. Dela degen i två delar och platta ut varje del till en rund kaka på cirka 1 centimeter
Nu var det länge sen jag gjorde scones så för några dagar sen kände jag att det var dags. Jag har kommit så långt i mitt tillfrisknande från ätstörningen och jag känner mig starkare varje dag
I går kväll innan jag gick och la mig bestämde jag mig för att sätta en deg som fick jäsa i rumstemperatur över natten (ska väl tilläggas att jag gick och la mig väldigt sent)
Om man inte har nån mycket bröd hemma så passar det perfekt att baka frukostscones. Frukostscones. (Jag åt mina scones med rabarber- och jordgubbsmarmeladen)
Frukostlyxade till det idag och bakade bröd. Jag tycker vi har så tråkigt bröd hemma och efter att ha läst "Den hemlige kocken" så har jag blivit lite avskräckt från att äta köpt bröd med långt hållbarhetsdatum
Mjölkfria, glutenfria " ostkakor " till frukost. Rör ner kvargen och få till en jämn deg. Till ca 4 st. 1 msk majsmjöl 1 tsk bakpulver1/2 tsk salt1 msk sesamfrön till topping. Försök inte kompensera med mer mjöl utan blöt händerna ordentligt och forma till 4 lika stora bullar, lägg på bakplåtspapper och sprinkla sen över sesamfrön
fast jag tackar ju inte nej till en nybakad frukostbulle. Tillsätt vatten och vetemjöl. Ta ut plåten ur kylen och skjutsa in i varm ugn, sänk värmen till 250° och grädda ca 20 min
Helgfrukostar är någonting jag lärt mig ta tillvara på efter så många år av jobb med ob. Jag har inte riktigt förstått att jag numer har alla helger lediga sålänge Jag inte bokar upp dom – så jag lyxar till dom varje gång iallafall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.