Tillsätt filmjölken och därefter resten av ingredienserna. Forma 10 bröd, lägg på bakpappersklädd plåt och täck med plastfolie. Pensla brödenmed vatten och grädda dem i 10-12 minuter i 200°C
Resten av receptet har jag tagit grunden ifrån boken "surdegsbröd" men eftersom jag aldrig tydligen kan hålla mig till ett recept, utan slänger i och tar bort och har mig så skriver jag nu ner receptet här och kallar det varken till bokens recept namn eller mit utan det blir bara surdegsbrödmed honung och flingsalt
Ett saftigt bröd fyllt medlinfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Pensla brödenmed ägg och strö på fröna, eller hoppa över pensling och strö på vetemjöl istället
För över bakplåtspappret med det färdigjästa brödet till den varma plåten i ugnen. Härligt krispigt på ytan och saftigt inne… Perfekt frukost för oss i sjukstugan och jag tror vi hittat ett nytt favoritbröd
Små frukostbrödmed kli och linfrö. Jag gillar att baka brödmed kall degvätska eftersom de har lång jästid, vilket gör det möjligt att göra andra saker under tiden degen jäser
Lagom jobbigt att slänga ner allt i bunken och sätta på maskinen =) Brödet blev super gott och uppskattades mycket av alla familjemedlemmar, så mycket att alla bröden åts upp på en dag
Detta brödet var verkligen gott och jag fick med mig receptet hem. När jag och barnen besökte en vän för några veckor sen så bjöd hon på hemlagad fikabröd, fruktsmoothie och nybakat morotsbröd
Men det händer att jag formar dem lite mer omsorgsfullt, som härom dagen när jag bakade det här nattjästa brödetmed hackad aprikos och krossade linfrön
Blev så sugen att baka Martins brödmed aprikoser ochlinfrön. Så här blev mitt bröd som jag gjorde. Och jag bytte ut mjölet och aprikoserna mot sultanrussin(gula russin) pga mina aprikoser var slut
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.