B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Placera grädde och mjölk i en stor kanna med riven vitlök. Krydda med salt och peppar efter smak. Skala och skiva potatisen tunt på en mandolin eller med hjälp av en matberedare
Krydda med salt o svartpeppar. Dekorera med ett salladsblad, gurka och tomat. 1Potatisgratäng1 kg mjölig potatis 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 5 dl vispgrädde 2,5 dl riven ost salt svartpeppar vitlökspeppar grillkrydda cayennepeppar 1-2 msk Olivolja. 1Portvinssås6 msk smör 2-3 msk scharlottenlök, finhackad 0,5 tsk vitpeppar, grovkrossad 3 msk vetemjöl 3 dl red port vin 4 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1,5 msk kinesisk soja 3 msk kalvfond Salt efter tyckePotatisgratäng. Putsa och skiva i 4 lika bitar som steks i rikligt med smör och även lite matolja, 3-4 minuter på varje sida
Skysås med portvin. 1 dl vetemjöl att kavla ut med. 600 gram hel oxfilé, gärna mittbiten, putsad. 3 plattor smördeg (9x17 cm) eller ca 30 cm smördeg på rulle
Gnid in oxfilén med salt och peppar och bryn den sedan i smör runt om på ett stekjärn. Koka upp och rör om med en visp för att få med smakerna efter oxfilén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.