KÖTTRÄTTER

KÖTTRÄTTER

Mina favoriter
Mumsiga morotsbiffar

Mumsiga morotsbiffar

På en av mina favorit-inspirationsbloggar hittade jag ett otroligt lockande recept på morots- och jordnötsbiffar, som jag verkligen vill rekommendera er att testa
Oxfilé i ugn

Oxfilé i ugn

Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Inbakade fläskfiléknyten

Inbakade fläskfiléknyten

Testade ett nytt recept jag fått av en arbetskamrat igår. Hade knapphändiga instruktioner så det fick gå på gehör
Oxfile Wellington med potatisgratäng

Oxfile Wellington med potatisgratäng

Kan Gordon Ramsey så kan jag. Typ. Nej men jag såg på Amerikanska masterchef att de gjorde Wellington och blev sugen på att prova
Dubbelmarinerad oxfilé

Dubbelmarinerad oxfilé

Det här är ett recept jag har serverat vid många tillfällen. Jag fick det för många år sedan av en kollega och det vann en tävling som ICA kuriren arrangerade för många år sedan
Oxfilé med tryffelsås

Oxfilé med tryffelsås

Häll vatten, fond, soja och rödvin i en kastrull. Låt koka upp och red av till önskad konsistens med maizena
Saffransfisk..

Saffransfisk..

Det är sportlov och sonen och jag har ledigt. Såå skönt. Vi kommer inte att resa iväg utan är hemma och vilar och kanske ger oss iväg på några mindre utflykter, om vi får lust
Rödspätta i riktigt god fiskgratäng!

Rödspätta i riktigt god fiskgratäng!

Idag har jag äntligen testat en fiskgratäng, som jag egentligen hade tänkt laga förra veckan. Riktigt god blev den så det var helt klart värt väntan
Rödspätta i ugn

Rödspätta i ugn

Den här fiskrätten är både god, snabblagad och enkel. När jag var liten hade jag den som favorit och nu är det Amanda som äter den med stor aptit
Rödspättagratäng med smak av räkor

Rödspättagratäng med smak av räkor

 Måååååndag. förstår inte varför just måndagar är extra sega. Antagligen för att man vet med sig att man har flera tidiga mornar framför sig och att det är långt till nästa helg
Torsk och lax i ugn med sås och grönsaker

Torsk och lax i ugn med sås och grönsaker

Ingen jätteupphetsande rubrik kanske. -) men den här rätten blev jättegod och enkel att tillaga. Jag la i lite av varje i den här rätten som vanligtvis passar bra ihop, oliver, tomater, basilika, philadelpiaost mm
Torskfilé med morötter och vitt vin

Torskfilé med morötter och vitt vin

Tina torskfilén. Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken. Fräs morötter och rödlöken i margarin utan att de tar färg tills rödlöken mjuknat
Torsk i ägg- och persiljesås

Torsk i ägg- och persiljesås

Börja med att koka ägg och hacka äggen och persiljan, samt dela torskfilèen i fyra bitar. Vispa ut mjölet med vattnet i en kastrull
Sillahallens torskrygg med bacon och gräslök!

Sillahallens torskrygg med bacon och gräslök!

Efter dagar med festmat och köpmat fick det i dag bli fisk, närmare bestämt torsk. Det här receptet hittade jag hos Gourmet-morsan och jag måste säga att det var riktigt gott
Auberginegratäng

Auberginegratäng

Detta recept var verkligen toppen. Om man vill få i sig mycket grönsaker så var det att rekommendera. Jag tog kort innan jag lade upp på tallriken, såg mer aptitligt ut när det kommit på tallriken tillsammans med ett par vegetariska biffar men då orkade jag inte hämta kameran igen
Nötgratinerad aubergine

Nötgratinerad aubergine

Dela auberginerna på längden och gröp ur dem så att ca 1 cm kvarstår i skalet. Hacka det urgröpta liksom lök, paprika och tomater
Ostgratinerad aubergine

Ostgratinerad aubergine

Antal. 6 portionerTillagningstid 1½ timKan frysasNjut av lite italienskt solsken en ruggig vinterkväll
Gratinerad aubergine & rådjursfärs

Gratinerad aubergine & rådjursfärs

Ett par skivor aubergine, lite rådjursfärs och en näve riven ost. Mer behövs inte för att göra vardagen lite lyxigare
Gratäng med aubergine & zucchini

Gratäng med aubergine & zucchini

Igår utlovade jag två kulinariska höjdare. Den ena kommer utan omsvep här – en härligt krämig gratäng som gör vilken köttbit som helst rättvisa, men som också funkar alldeles ypperligt för den som hellre äter vegetariskt
Köttfärsgratäng med aubergine och vita bönor

Köttfärsgratäng med aubergine och vita bönor

Denna rätt blev vi bjudna på hos några vänner och såklart så ber man om receptet om något man blir bjuden på är gott och detta recept kommer garanterat bli en återkommande favorit
Päronbiskvier

Päronbiskvier

Det är få konditorier i Malmö som säljer päronbiskvier. Tråkigt. Då får man ta saken i egna händer och göra egna

After eight-kräm

Om du tycker om After eight så kommer du att tycka om den här tårtfyllningen. När jag första gången hörde talas om After eight-kräm så visste jag direkt att jag ville testa den