Skala av citronskalet med en potatisskalare. Citronsorbet och citroncrèmePortioner. Rör ihop grädde, socker och gula i en kastrull på medelvärme och rör tills det tjocknar
Smaka eventuellt av med mer citron eller socker. Sockerlagen görs genom att blanda 3 dl socker och 3 dl vatten och värma upp detta tills sockret löst sig
Vispa äggvitan med saltet till hårt skum och blanda försiktigt ned det i den halvfrusna massan. Skeda upp sorbeten i glasen och garnera med avsköljda citronmelissblad
Idag presenterar jag en god och läskande citronsorbet som blir perfekt för att klara av värmen. Det är så trist när man råkar ut för dunderförkylningar (kanske kombinerat med pollenallergi) när det har varit så fint väder som i förra veckan
Servera din citronsorbet som den är, med vodka eller med färska bär. I Italien får man den ofta serverad med lite vodka – det är väldigt gott och raffinerat
Så ska jag då avslöja min hemlighet, den om vad jag ska med rosenvatten till. Pensla uppvispad äggvita med en fin pensel på båda sidor och över hela kronbladet
När vi var alldeles nya som matbloggare så skrev vi om ett recept på den absolut godaste citronsorbeten som vi smakat och nu tycker vi att receptet förtjänar både en återbloggning och ett foto
Dessa tryfflar med apelsin och Grappa blev riktigt goda. Avsluta alltid en middag med choklad, då kommer den alltid bli ihåg kommen som en riktigt god middag
Fortsätt med en kula sorbet, hjortronen och den rostade mandelkubben. Avsluta med lättvispad grädde. 1citronsorbet. 1hjortronmylta (eller annan hemkokt sylt)Bryt ner hälften av mandelkubben i grova bitar och rosta i ugnen med smör på 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.