Jag använder både sorbet och glass för att få bra balans mellan det gräddiga och det syrliga. Sorbet, glass, lemoncurd, saltinlagd citron, lakritspulver, lakritssirap, mandlar och karamell
Men lika gärna som att äta det rakt upp och ner så kan man mixa ihop det till en god glass/sorbet. Hur gått är det inte med glass / sorbet till frukost
Det behöver inte vara svårt att göra glass, heller inte så mycket socker om man vill. Hemlagad yoghurtglass utan glassmaskin och receptet är helt barnkompatibelt
Provade ett recept på blåbärsglass idag som inte innehåller några ägg och som inte heller behöver göras i glassmaskin, fast nu när jag ändå har en glassmaskin så gör jag glassen där ändå
Med lite överbliven grädde i kylen, en massa ägg och några rabarberstjälkar hade jag helt enkelt inget annat val än att använda glassmaskinen ännu en gång
Kör hallonsorbeten i glassmaskin först och täck bottnen på terrinformen med den. Vispa vaniljglassen krämig och lägg ett lager vaniljglass på hallonsrobeten och ställ i frysen
Vispa ihop alla ingredienser till glassen och kör den i glassmaskin. Eller frys i en bunke och rör noggrant om i glassen varje halvtimme tills den fryst
Kör glassmassan i glassmaskin tills den är fast och krämig (20–30 minuter). Täck med plast eller lock och låt sedan glassen stå i frysen i minst 1 timme före servering
Häll det sedan i en glassmaskin eller i en bunke som du placerar i frysen. Fyll små formar med cirka 2 tsk körsbärskompott i små formar lägg sedan ett lager med glass, och avsluta med ett till lager körsbärskompott
Då min mamma inte är direkt förtjust i sötsaker, tårtor och liknande, så valde jag att bjuda på en helt sockerfri improvisationsdessert, bestående av rostade frukt- och nötkex, en tranbärssorbet, och en syrlig yoghurtglass med citron - gott blev det, kan jag lova
Vi är inte mycket för desserter, men om det ska ätas något sött fastnar vi ofta för glass. Köpeglass innehåller tråkigt nog en förfärande mängd tillsatser