Mina favoriter

  • 5 Recept
Mina favoriter

Saffranssockerkaka på GI-vis

blandat med bakpulver. häll smeten i formen. grädd 50 g smör. 1 1/4 dl mjölk. 2 ägg. 1 1/5 dl fruktos. 1 1/5 dl Dinkelmjöl
Solskenskaka eller oväderskaka

Solskenskaka eller oväderskaka

Det kom ett mail. Vad gjorde jag för fel. Skulle bli en solskenskaka men blev kaksmet med skorpa. Gjorde ju allt rätt med tid och temp och recept
Höjdare

Höjdare

Manfred Enoksson på Saltå Kvarn tjatar alltid om att det är enkelt att "göra om" vanligt, ekologiskt vetemjöl till ett vetemjöl som likt det trendiga Manitoba Cream-mjölet gör att att brödet reser sig bättre
Nyponbröd

Nyponbröd

Som jag nämnde i tidigare inlägg har jag bland annat ägnat dagen åt skafferirensning. Bland annat som kröp fram ur skafferiets skrymslen fanns en påse nyponmjöl samt grovt rågmjöl
Nyponbröd revisited

Nyponbröd revisited

Idag testar jag Martins tips och sätter ugnen på 275 grader, stoppar in en plåt med åtta isbitar på längst ner och sätter in mina bröd