Mina favoriter

Mina favoriter

  • 16 Recept
Mina favoriter
Julköttbullar med julmust

Julköttbullar med julmust

4-6 personer. 1 liten gul lök. 1 dl ströbröd. 1 1/2 dl julmust. 800 g nöt- eller blandfärs. 1 dl matlagningsgrädde
Tinas gåsamiddag

Tinas gåsamiddag

Gåsen. Sätt ugnen på 175 grader. Skär 3 av äpplena i grova bitar (låt skal och kärnhus vara kvar). Borsta apelsinen noga och skär den i bitar (skalet ska vara kvar)
Helstekt gås med klassiska tillbehör

Helstekt gås med klassiska tillbehör

Ingredienser. 1 gås, ca 5 kg. pressad citron. äpplen, urkärnade och klyftade. katrinplommon, urkärnade. gul lök, skalade och klyftade
Helstekt gås - Gåsmiddag del 2

Helstekt gås - Gåsmiddag del 2

Nu kommer vi till gåsen. Jag köpte en fryst best på 5,3 kg. Utbudet var skralt, det fanns endast en gås i frysdisken och skramlade
Vi firar Mårten anka isället för gås

Vi firar Mårten anka isället för gås

Mich kom på att det blivit lite tradition att äta något fågelaktigt när vi har årsjubileum. Förra året åt vi Mårten gås - meny på Djuret
Kalkonmiddag

Kalkonmiddag

Till det stora släktbesöket på annandagen hade vi införskaffat en kalkon, en rätt stor fågel (5,3 kg)
Helstekt Kalkon i ugn med Calvados och Äpplen

Helstekt Kalkon i ugn med Calvados och Äpplen

Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Tar några timmar i ugnen, men är verkligen lätt och i ugnen sköter den sig själv ju
Helstekt julkalkon

Helstekt julkalkon

Fyllning. 50. g. smör. 1. st. kruka färsk salvia, hackad. 12. skivor prosciutto, strimlad. 2. vitlöksklyftor, skivade. röda lökar, hackade
Helstekt kalkon stoppad med kryddsmör

Helstekt kalkon stoppad med kryddsmör

Här kommer så receptet på den ugnsstekta kalkonen från förra söndagen. Inspirerad av av Jamie Oliver brukar jag alltid göra ett kryddsmör som jag stoppar innanför skinnet
Pasta med kallrökt lax

Pasta med kallrökt lax

Nu var det ett tag sen jag tillagade den här goda pastarätten och jag följde inte direkt nåt recept (men fick inspiration efter att ha kikat runt på Allt om Mat ), så i ärlighetens namn är jag inte helt säker på vad jag hade i