Ett saftigt bröd fyllt medlinfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Pensla brödenmed ägg och strö på fröna, eller hoppa över pensling och strö på vetemjöl istället
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel ochlinfrön. Kanske inte riktigt lika lyxig känsla som det vita brödet, men väldigt, väldigt gott och det här brödet känns lite nyttigare
Lagom jobbigt att slänga ner allt i bunken och sätta på maskinen =) Brödet blev super gott och uppskattades mycket av alla familjemedlemmar, så mycket att alla bröden åts upp på en dag
Men det händer att jag formar dem lite mer omsorgsfullt, som härom dagen när jag bakade det här nattjästa brödetmed hackad aprikos och krossade linfrön
Blev så sugen att baka Martins brödmed aprikoser ochlinfrön. Så här blev mitt bröd som jag gjorde. Och jag bytte ut mjölet och aprikoserna mot sultanrussin(gula russin) pga mina aprikoser var slut
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Ett saftigt och mjukt bröd fyllt med örter, ost och grönsaker. Klä en brödformmed bakplåtspapper. Konsistensen på detta bröd är lite som en kaka, saftigt och mjukt
Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Knäck alla ägg och lägg dem i en egen skål , vispa dem hårt så att det blir skummigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.