Stjärnnutella, Braided Star Bread. Sist jag gjorde ett sådant här stjärnbröd tyckte jag att degen blev så hård och osmidig, så den här gången minskade jag mängden vetemjöl
Jag är svag för gratänger och här kommer en god variant som absolut är värd att testas. Du behöver. 500 gr fläskfilé (själv använde jag fläskytterfilé)
Igår bakade jag grekiskt lantbröd och det blev riktigt gott. Fick till och med beröm av sambon som är rätt kinkig när det gäller bröd, det vill inte säga lite
Har testat att göra mariannebiscotti och det blev suveränt gott. Jag använde mig av receptet jag hade när jag gjorde pepparkaksbiscotti, men modifierade det lite
Jenny bjöd på en riktigt god korvstroganoff som jag lagat till här hemma. Betydligt godare än den vanliga stroganoffen som vi brukar köra på, roligt med variation på samma maträtt
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Själv tycker jag det är roligt att testa på nya saker, även om det kan vara vanskligt att göra en rätt man aldrig ätit tidigare för första gången när gästerna sitter och väntar
Chili con carne är något som uppskattas av alla i min familj. Ibland kör vi med färdiga kryddmixer, men det kan vara gott att göra sin egen chili con carne från grunden
Har sett att många gör lakritskola så här i juletid så jag blev lite nyfiken att testa själv. Satte mig och googlade runt och det verkar som att originalreceptet kommer från Johanna Westmans bok "Julgodis", så jag beslöt mig för att utgå från hennes recept med några smärre modifikationer
I mitt bloggsurfande har jag sett att det görs pepparkakspraliner i stugorna och det verkar vara ett recept som ursprungligen kommer från ett nummer av Hemmets Veckotidning från 2011
Provade ett recept som Leila har på sin hemsida och det blev väldans gott. Man bakar i långpanna, jag gillar sånt då det blir många kakor med (oftast) lite jobb
Något vi gillar att äta här hemma är gratänger av olika slag, gärna då med skinka och broccoli. Jag har en enkel variant jag brukar köra och till och med sonen äter av den med god aptit
Hittade ett recept hos Kryddburken som lät smarrigt och lagade till det tidigare. Blev inte dumt alls. Här kommer hennes recept om du vill prova på det du med
Rivstartade årets sista dag med att baka baguetter till kvällens middag. Har använt det här receptet många gånger och det blir alltid ett lyckat resultat, så prova gärna