Restaurang Fond har serverat havskräftor med apelsin- och svartpepparglacerade morötter i många år. Så jag antog att det apelsin och morot var en välbeprövad kombination och inkorporerade den i en soppa
Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Detta receptet påminner en del om receptet på Thailändsk kycklingsoppa som jag redan har i bloggen. Många fräscha ingredienser så man känner sig helt nyttig
Stek kycklingen gyllene tillsammans med curry i Milda Culinesse ca 5 minuter. Koka upp vatten med buljongtärningar, Milda Mini Mat 7%, ingefära och citrongräs
Hacka eller mixa alla ingredienser smått och blanda i en skål. Blanda i oljan och vinägern. Lös upp buljongtärningen i 1 dl varmt vatten och blanda i skålen
Ännu en soppa. Men vad passar bättre en kall och ruskig årstid som denna. Soppan gifter sig underbart ihop med chevréosten och något som verkligen förhöjer smaken är de rostade pistaschnötterna, något som man kanske inte kan tro från början
Så var det torsdag igen. Soppdags. En vegetarisk sådan och absolut ingen efterrätt efteråt. Det passar ju inte ihop med det sunda livet som man alltid lever i januari och februari
Skala och tärna potatisen. Hacka och bryn löken i en gryta. Tillsätt vatten, buljong, tomatpuré, sambal oelek, potatistärningarna och körvel och koka upp
Blomkålssoppa är en perfekt förrätt eller varmrätt och LCHF för den som tänker så. Blomkål har blivit lite av en favorit för oss alla, och även Tommy som inte varit så förtjust i blomkål gillar det nu
Hej på er allihop. Nu när det är regnigt och blåsigt (här i Skåne i alla fall) så passar det ju utmärkt med en soppa till middag och jag tänkte tipsa er om en riktigt god variant