LITE GRÖVRE SURDEGSBRÖD
Korv & Bröd
Korv & Bröd
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g vetesurdegsgrund
  • 50 g rågsurdegsgrund
  • 200 g vatten
  • 150 g ekologiskt vetemjöl special
  • 50 g fint rågmjöl
  • 470 g vatten
  • 200 g grovt rågmjöl
  • 300 g svensk rågsikt
  • 150 g grahamsmjöl
  • 100 g ekologiskt vetemjöl special
  • 26 g havssalt
  • 7 minuter Tillsätt saltet och kör ytterligare 4 minuter Lägg över degen i en oljad plastlåda med lock och vik ihop den från 4 sidor till ett paket och vänd så att den släta sidan kommer uppåt. Jag hade tänkt jäsa degen några timmar i rumstemperatur till lunch ungefär men det blev ändrade planer så degen åkte in i kylskåpet i stället fram till kvällen. Om den hade stått framme hade förmodligen degen blivit överjäst och kollapsat när jag skulle baka den på kvällen.
  • 99 grader Efter
  • 47 minuter sänkte jag temperauturen till
  • 225 grader eftersom brödet fått mycket färg och jag förstod att det skulle ta ett tag att få upp brödet till
  • 99 grader Brödet var
  • 99 grader inuti efter hela
  • 1 timme och

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.