7 minuter
Tillsätt saltet och kör ytterligare 4 minuter Lägg över degen i en oljad plastlåda med lock och vik ihop den från 4 sidor till ett paket och vänd så att den släta sidan kommer uppåt. Jag hade tänkt jäsa degen några timmar i rumstemperatur till lunch ungefär men det blev ändrade planer så degen åkte in i kylskåpet i stället fram till kvällen. Om den hade stått framme hade förmodligen degen blivit överjäst och kollapsat när jag skulle baka den på kvällen.
99 grader
Efter
47 minuter
sänkte jag temperauturen till
225 grader
eftersom brödet fått mycket färg och jag förstod att det skulle ta ett tag att få upp brödet till
Jag gräddade i 13 minuter på 275 grader med varmluft men tror att det hade räckt med lite kortare tid. Jag gräddade i 13 minuter på 275 grader med varmluft men tror att det hade räckt med lite kortare tid
Grädda sedan i mitten av ugnen tills dess att de har blivit klara och fått lite färg. (till 2 st fulla 5-liters påsar, kom inte ihåg hur många de blev tyvärr)1 l mjölk5 dl havregryn3 dl strösocker (jag drog ned till 2 och jag tyckte att det räckte)3 pkt jäst1 näve vetekli300 g smält avsvalnat margarinca
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
Tillsätt sedan vattnet lite i taget och rör om med fingrarna tills en fast deg formas. Värm en stekpanna på spisen (medelvärme) och släng ner en smörklick eller lite vegetabilisk olja
I lördags fixade jag lite gott plock till kvällen. Bred ev bröden med lite smör. Tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrotsvisp blandad med rivet äpple,
Tack vare J & M låg det alltså en liten saltrulle av älg och skräpade i frysen igår. jag tycker bara att knul är ett sådant där barndomsord som får mig att rysa litelite grann)
Perfekt till påskägget för den som vill vara lite mer hälsosam och undvika vitt socker. Platta ut massan på en liten plåt eller bricka med bakplåtspapper
Det tar ju lite tid att få till det, inget man gör på en vardag direkt. Brödet blev väldigt gott, äpplet och valnötterna ger båda lite krisp, passade perfekt
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.