Godaste valnötsbrödet och lite surdegsmatematik
Pain de Martin
Pain de Martin
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g vatten, 330 g vetemjöl, 60 g rågmjöl och så lite honung, jäst och salt. När jag vill göra om det till ett surdegsbröd lånar jag rågmjölet, 60 gram alltså, och 100 gram av vattnet och gör surdeg av. Jag blandar det med en klick rågsurdegsgrund och låter det stå över natten. På morgonen när det bubblat igång rör jag ihop det med resten av ingredienserna och bakar vidare.
  • 2 msk
  • 1 dl
  • 100 g (1 dl) ljummet vatten
  • 2 dl
  • 1 tsk
  • 5 1/2 dl
  • 1 msk
  • 2 tsk
  • 150 g (3 dl) valnötskärnor
  • 250 grader Efter
  • 15 minuter kan man öppna luckan och titta till bröden

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.