Vi har flera stora granar vid stugan. Höga som skyskrapor och med många år på nacken. Så här års i Skåne, har alla nya små gröna skott börjat spricka ut
Det var där jag hörde om granskottssirap (har nog läst på internet/bloggar förrut). Idag på morgonen såg jag på tv och där pratade de om råvaror man kan hitta i naturen just nu, som går att äta
Recept granskottssirap – helt utan socker (bra som hostmedicin). Grundreceptet till granskottssirap görs med vitt raffinerat socker som du sedan varvar med citron och granskott som mortlats och kokts, sedan får den stå och gotta till sig i fönster i ca 10 dagar
Recept granskottssirap – helt utan socker (bra som hostmedicin). Grundreceptet till granskottssirap görs med vitt raffinerat socker som du sedan varvar med citron och granskott som mortlats och kokts, sedan får den stå och gotta till sig i fönster i ca 10 dagar
Plocka de små skotten på granarna som syns nu till våren. Plocka inte bara på ett ställe utan "lite här och där" och se till att du har godkännande att plocka granskott från markägaren om du inte äger egen mark eller egna granar
Mitt nästa projekt är att göra Syrensaft och Granskottssirap. Nu går vi in i den där sylta/safta-perioden och jag tycker det är superroligt att testa göra sylt/saft/marmelad på nya frukter och bär
Mitt nästa projekt är att göra Syrensaft och Granskottssirap. Nu går vi in i den där sylta/safta-perioden och jag tycker det är superroligt att testa göra sylt/saft/marmelad på nya frukter och bär
Det här året provade jag att göra granskottssirap på Kokossocker. Kolasås med GranskottssirapJag. tog hälften av satsen med Granskottssirap och hällde i en tjockbottnad kastrull
Inspirerad av ingen mindre än Ernst Kirchsteiger, som gjorde en spännande granskottssirap i ett av sina program, bestämde jag mig för några veckor sedan för att testa en variant med mynta, som faktiskt blev ganska trevlig
Tänkte först koka en marmelad, men var lite för ivrig när jag väl kom hem så det fick bli en granskottssirap som får stå och gosa i köksfönstret i en månad tills den är klar
Jag provade Ernst Kirchsteigers Granskottssirap fast bytte ut granskotten, i brist på dem, mot äpplen och kanel och en lite mer "vågad" med Russian Earl Grey-te
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.