Skaldjurssoppamed torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
Häll den varma soppan över fisken och garnera med stekt kapris. Använd en stor gryta på cirka 10 liter och fyll den med vatten. Stek pilgrimsmusslor i en het panna med 1 msk smör
Skölj, ansa och skiva fänkålen och låt fräsa med. Servera med bröd och aioli. Ett bra sätt är att laga den här soppan nästan färdig en dag i förväg och låta soppans bas “mogna”
Men om du vet med dig att du gillar just skaldjurssoppa så varför inte koka en dubbel sats. Ev några hela kräftor eller räkor med skal (för att det ser så snyggt ut)
Smaka av med salt o peppar. Toppa soppan med fänkål , aioli o dill. JaG hettade upp en panna med ca 2 dl olja , skivade fänkål i tunna skivor o friterade , ca 1 minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.