Hemmagjordpizza är en stående middagsfavorit på helgerna. Man kan variera toppingen rejält, du kan göra en kebabpizza med kebabsås eller kanske en härlig pepperonipizza
Helgens söndagsmiddag blev hemmagjordpizza. Första gången jag har gjort egen pizzadeg och det var verkligen värt den lilla extra ansträngningen att göra en jäsdeg istället för på bakpulver
jag vet att jag har lagt ut ett recept tidigare på hemmagjord pasta. Ok. Efter att ha gjort detta några gånger har jag såklart ändrat och fixat till det lite så att det passar min egen smak bättre
1-2 msk torkad oregano eller pizzakrydda. Deg. Häll det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt 1 tsk salt, söndersmulad jäst, olivoljan och rör runt tills jästen löst sig
Det blev en hemmagjordpizza, fast jag tog nog i när jag sa att bagaren var jag. Det sägs ju att nyårsdagen är den dagen då pizzabagarna får baka pizza för glatta livet
Sommarlov och hamburgare på Forth of July – Bigmacdressing och hemmagjord barbequesås. Men jag inser nu vad jag har saknat alla dessa år – en pizzasten
En så fantastiskt god pizza. Pizzadeg. Ta ut pizzan ur ugnen och låt den svalna litegrann. Häll upp degen på mjölad bänk och dela dem i antingen 4 mindre bitar, om man vill ha en pizza/portion, eller 2 större
Jag och min andre hälft överträffade oss själva och ställde till med en superb pizzabuffé. Fyllningarna knåpade vi ihop efter vad vi var sugna på och det hela slutade med två nöjda pizzabagare som nu landat i soffan mätta och belåtna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.