Jättemumsiga rullar som passar lika bra som förrätt, tilltugg eller huvudrätt. 6 rullar1 pkt frysta smördegsplattor (6 st plattor)150 g rökt skinka, hackad1 tomat, tärnad100 g fetaost, tärnad10 cm purjolök, finhackad2 ½ dl crème fraiche½ ask philadelphiaost 2 msk chilisåssaltgrovmalen svartpepparägg till penslingBlanda skinka, tomat, fetaost, purjolök, fetaost, créme fraiche och chilisås. Grädda rullarna i mitten av ugnen på 225° tills dom fått fin färg, cirka 10-15 minuter
I söndags hade vi en jättemysig dag hemma, lugn och ro och jag hann pyssla i köket. Hej,. Piroger är ju väldigt gott och något jag gärna gör och lägger i frysen för att ha något snabbt att ta fram och man kommer hem trött en kväll och vill ha något snabbt i magen
Sprid ut pizzasåsen och mozzarellan jämnt över degen. Fördela över pizzan. 600 g pizzadeg för panpizza(finns flera bra recept här på sajten). 300-400 g färdig pizzasås på burk
Själv har jag aldrig varit så förtjust i piroger då jag alltid tyckt att det har varit lite torrt och tråkigt att äta, men när jag fick tipset om piroger med smördeg blev det en helt annan grej
Idag har jag varit ledig, men jag har verkligen inte legat på latsidan, jag har städat, tvättat, bäddat rent i sängarna, köpt vinterkängor åt Elsa, fikat med barnens mormor, handlat blommor och krukor
Vitlökssåsen kom inte med på bild, men den rekommenderas verkligen till pizzan. Efter två fredagskvällar i rad på skolan har jag längtat efter en mysig hemmakväll med god mat och film, så igår blev det riktigt fredagsmys här hemma
Fördela sen tomatsåsen, lägg därefter på det mesta av osten sen skinka, tomat och paprika. Knåda till en smidig deg, låt jäsa i 45 minuter under bakduk. Kavla ut degen till en tunn botten på en långpanna, låt jäsa i 5 minuter. 3 dl ljummet vatten. 3 msk pizzakrydda
Vi gjorde eget mini-hamburgerbröd (efter Per Morbergs recept, något modifierad) som är så mycket godare än butiksköpt hamburgerbröd som jag ofta tycker luktar och smakar jäst