Murikka

Murikka

Murrika
Varma kräftor à la Ernst Kirchsteiger

Varma kräftor à la Ernst Kirchsteiger

Limemarinad till kräftor ca 4 port. 60 kokta kräftor. 8 vitlöksklyftor. 4 st lime. 3 röda chilifrukter. 1 dl olivolja eller kokosolja
Currywok med lövbiff och vitkål

Currywok med lövbiff och vitkål

Matlagning på muurikkanVilket härligt väder det har varit hela veckan. Vi har tillbringat den mesta tiden utomhus och bara njuter av att ha semester
Jägarens hopkok i Muurikka

Jägarens hopkok i Muurikka

Förberedelser. Koka potatisen inte helt färdig och tärna i lagom stora bitar. Skär köttet i strimlor, dela löken i smala klyftor
Muurikka-stekta pannkakor

Muurikka-stekta pannkakor

Kan det finnas bättre lunch/ middag/fika när man är i sommarstugan. Det går snabbt, är enkelt och smakar helt underbart
Ghakku-samiska glödkakor

Ghakku-samiska glödkakor

Glad påsk, kära läsare. Hoppas ni får en skön och lugn långhelg tillsammans med nära och kära. Vår påsk spenderar vi i vårt smultronställe Ostvik med kompisar
Grillad fläskfilé, muurikkastekt potatis, tomatsås och mangoldsallad

Grillad fläskfilé, muurikkastekt potatis, tomatsås och mangoldsallad

I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Krabbelurer

Krabbelurer

Hittade ett spännande recept hos Frostrosor som jag testade. Killarna blev utöver sig av glädje. Oj, vad de åt
Skogsmullewok på muurikka

Skogsmullewok på muurikka

Solen fortsätter skina och ena blogghalvan är fortfarande kvar i skogen, tillsammans med vegankusinens mor
Fläskfilé á la muurikka

Fläskfilé á la muurikka

Skär filén i lagoma bitar, skär morötterna i ganska små stavar, hacka purjon och skär svampen. klyfta tomaten
Muurikka

Muurikka

På sommaren blir det inte mycket TV-tittande, särskilt inte denna sommar när det varit så varmt. Men det är ett program som jag försöker följa och det är ”Sommar med Ernst”
Köttfärsgryta och pizza-tips + bacontips

Köttfärsgryta och pizza-tips + bacontips

Vardagen består nog för de flesta om "Vad ska jag laga för mat idag. " För mig med. Jag brukar tänka redan kvällen innan vad jag ska ha för basvaror och utifrån det variera så gott det går
Stekt vitkål

Stekt vitkål

2 portioner. Ingredienser. ½ vitkålshuvud. matfett. ghee eller olivolja. salt och svartpeppar. Instruktioner. skär vitkålen i strimlor på cirka 1 cm
Knaprig thaikyckling

Knaprig thaikyckling

Snitta kycklingen så att marinaden tränger in och blanda allt och låt det marinera i minst 2 timmar. Hettar upp 3-4 dl olja i en wokpanna och fritera kycklingklubborna ca 5 min beroende på storlek tills de är gyllenbruna (vänd ofta)
Kyckling med cashewnötter

Kyckling med cashewnötter

Då är det Måndag igen. I dag träffar jag studenter och har handledning, väldigt roligt och givande. Det är lång dag och då behövs något som går snabbt
Kycklingwok alà Thai

Kycklingwok alà Thai

Det här är en jättegod rätt och verkligen ett jättesmart tips på hur man kan laga till en god kycklingwok