Eftersom det var lite ebb i potatislådan i skafferiet så fick det bli ett stomp till fisken, denna gången med morot och blomkål som passade riktigt bra tillsammans med västerbottenosten vi rev ner.Ankis italienska spättabörsar 2 port
400 g
spättafiléer
Red av till önskad konsistens på såsen.Lägg ner fisken och låt den bli varm, servera sedan med kokt potatis eller (som vi) ett gott rotfruktsstomp.Rotfruktsstomp 2 port
Vill man göra den enklare och snabbare så fungerar det med pulvermos och färdigskalade räkor också - det blir också gott - men det går inte att jämföra med den andra varianten
Köttfärsbiffar smaksatta med bl. a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Meat-free Monday är tillbaks med dessa otroligt goda kikärtsbullar. Massor med smak och barnen mumsade i sig dessa precis som om dom vore vanliga köttbullar
Blanda ströbröd med kryddor och sedan vatten, låt svälla ett par minuter. Rör sist ner köttfärsen och blanda smeten noga, antingen med slev eller för hand
Forma lite större köttbullar med hjälp av lite vatten i handflatorna, då klibbar det mindre. Servera dessa underbara italienska köttbullar till spaghetti, massa riven parmesan samt lite färsk basilika
några drag med svartpepparkvarnen. Blanda samman ricottaosten med parmesanosten, salta och peppra. Täck botten av en burk (med lock), eller en lite djupare form, med mjölet
Gör goda köttbullar och lägg i såsen och servera med pasta. De italienska köttbullarna. Hacka 1 gullök och 2 vitlöksklyftor , fräs detta med 2 msk smör eller olja ,, fräs med 2 tsk vardera av de torkade kryddorna timjan , oregano o basilika. 2 vitlöksklyftor , fräs detta med. 2 msk smör eller olja ,, fräs med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.