Men jag hatar när bloggare ursäktar sig hit och dit om varför dom inte skriver, det låter så illa och det är totalt ointressant, så därför slutar jag nu, upp med hakan och skriver stolt ett nytt inlägg, till dig som har lite brist på matideér eller har färsk torsk ligger i kylskåpet och inte vet vad du ska göra med
Så tog jag ut en och en form, skärde ut fiskpinnarna, panerade dem (först i ägg så i pofiber/kokosmjölblandningen) och stekte dem lätt i olivolja på medium värme tills de blev läckert gyllenbruna
Kyckling och baconbiffar medcurrysås. Mixa kyckling och bacon ( om du inte kan mixa så hacka fint och smått) hacka löken och vitlöken smått, krydda med lite vitpeppar (ej salt
Vill du smaksätta bullarna så använd fantasin och lek med lite färska örter te. Även om det nu är länge sedan dess så kan man alltid laga till sina egna med hjälp av fem enkla ingredienser
Gör du en lite större sats senap och dubblar receptet, kan du dessutom dela upp den och smaksätta på olika sätt, med vitlök, timjan, honung, saffran eller något annat
Servera fiskpinnarnamed yoghurtsåsen och en extra citronklyfta. Stek fiskpinnarna frasiga i smör. Blanda det kokta riset med smör, riven citronskal, citronsaft och persilja
en mysig lördagkväll hemma, är hemlagade franskisar inte en dum idé. Till franskisarna ska det självklart vara majonnäs och i vårt fall blev det en urgod aioli, samt jätteräkor som jag marinerade med chili och vitlök
Servera fiskpinnarnamed potatismos, gurksås och sallad. Fiskpinnar. Vänd fisken först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med lite salt och vitpeppar
Recept ⁄ SoppaPotatis- och purjolökssoppa med eller utan hemlagad fond. Man kan såklart variera purjolökssoppan med att tillsätta fisk, broccoli, morötter, toppa med räkor eller om man ser nåt annat gott i sin kyl eller i affären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.