MalmöIdag delar jag med mig av min somriga cobbler (även kallad smulpaj)Vi skaffade vår första kanin samma sommar som vi fick vår minsta lillebror Alexander
v=wpcom-no-pv". (Egentligen ska det nog vara mineralvatten men det glömde jag i år och körde på fruktsoda istället, förstås så blev det en sötare variant men ändå gott
-)till en liten långpanna. när hösten nu ibland ger sig till känna i form av spöregn och allt annat än milda brisar, så blir man sugen på att bevara sommaren
Värm grädden tillsammans med snabbkaffe, rom, salt och socker. Första gången smaksatte jag den med cognac och kaffe, men till min födelsedagsbuffé ville jag pröva att kombinera kaffe med mörk rom
Inget kan smaka mer somrigt till nygräddad våffla. Vi kokar alltid en stor sats som vi spetsar till med vaniljstång och njuter av till varje pannkaka, plätt eller våffla under året
Skär jordgubbarna i oregelbundna bitar och blanda med limeskal. Koka upp grädde och socker. Jordgubbar. Toppa pannacottan medjordgubbar, mynta och kaksmulor
Blanda runt och riv över så mycket vitchoklad du vill ha på. Plommon, aprikoser ochnektarinerVit chokladSocker (1-2 dl,eller efter smak)Vaniljsocker (1-2 tsk)Skiva frukten,lägg ner den i en ugnsäker form och strö över socker och vaniljsocker. Sätt in i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Socker (1-2 dl,eller efter smak). Vaniljsocker (1-2 tsk). 1-2 tsk
På helgerna lyxar vi alltid till det med bananpannkakor till frukost. Det fick bli en härlig blandning av jordgubbaroch körsbär, vilket blev hur gott som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.