Sydafrikanska smaker
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer 1 mellanstorbutternut squash, skalad och skuren i tunna skivor/klyftor
  • 2-3 msk flytande honung
  • 2-3 msk olivolja
  • 1/2 tsk malen kanel
  • ½ tsk malen muskot
  • ½ tsk salt
  • 1 krmnymalen svartpeppar
  • 1 paket färdig kyld smördeg, 250 g 1 ägg, uppvispat, till pensling
  • 1-1 1/2 dl creme fraiche
  • 100 g rökt renkött i skivor, eller annat rökt kött som fårfiol eller skinka
  • 100 g fetaost
  • färsk basilika
  • grönsallad
  • 2 Lägg pumpan på bakpapperklädd plåt, droppa över honung och olja, krydda med kanel, muskot, salt och peppar. Tillaga ca 20 – 30 minuter tills pumpan är mjuk.
  • 4-6 personer:
  • 1 urbenad lammstek, 1,2-1,5 kilo 2 gula lökar i tunna skivor
  • 2 dl köttbuljong av tärning eller koncentrerad fond
  • 2 dl rödvin
  •  
  • Kryddmix
  • 4 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk torkad oregano
  • 3-4 vitlöksklyftor 3-4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  •  
  • Aubergine- och tomatsallad
  • 2 auberginer, tunt skivade på längden
  • 300 g körsbärs- eller plommontomater
  • 3-4 msk olivolja
  • 1/2-1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 påse blandad sallad
  • 4 personer:
  • 1 mogen melon, gaia-, nät- eller cantaloupe
  • 250 g jordgubbar eller hallon, färska eller frysta tinade
  • en näve färska myntablad eller citronmeliss
  • 1964, 69 :90 kr/33 cl Till desserten:
  • Äppelglögg Alkoholfri
  • Nr 90158, 25 kr

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.