4 personer
1 mellanstorbutternut squash, skalad och skuren i tunna skivor/klyftor
2-3 msk
flytande honung
2-3 msk
olivolja
1/2 tsk
malen kanel
½ tsk
malen muskot
½ tsk
salt
1 krmnymalen
svartpeppar
1 paket
färdig kyld smördeg, 250 g 1 ägg, uppvispat, till pensling
1-1 1/2 dl
creme fraiche
100 g
rökt renkött i skivor, eller annat rökt kött som fårfiol eller skinka
100 g
fetaost
färsk basilika
grönsallad
2 Lägg
pumpan på bakpapperklädd plåt, droppa över honung och olja, krydda med kanel, muskot, salt och peppar. Tillaga ca 20 – 30 minuter tills pumpan är mjuk.
4-6
personer:
1 urbenad
lammstek, 1,2-1,5 kilo 2 gula lökar i tunna skivor
2 dl
köttbuljong av tärning eller koncentrerad fond
2 dl
rödvin
Kryddmix
4 tsk
malen spiskummin
2 tsk
malen koriander
2 tsk
torkad oregano
3-4 vitlöksklyftor
3-4 msk olivolja
1 tsk
salt
1 krm
nymalen svartpeppar
Aubergine- och tomatsallad
2 auberginer,
tunt skivade på längden
300 g
körsbärs- eller plommontomater
3-4 msk
olivolja
1/2-1 tsk
salt
nymalen svartpeppar
1 påse
blandad sallad
4
personer:
1 mogen
melon, gaia-, nät- eller cantaloupe
250 g
jordgubbar eller hallon, färska eller frysta tinade
Rustika Skrädmjölstekakor. När en proteinboost krävs i form av bröd. Mystiken kring brödbakning. Ibland uppenbarar sig den där lilla inspirationskällan
Här har vi ett enkelt recept på havrebollar. Det är bara att vispa ihop alla ingredinser med en elvisp, rulla bollar o sen rulla i kokos eller pärlsocker
Det var ett tag sen sist, så nu är det dags för ett recept på ett rejält och enkelt storkok. ) Den här rätten får härlig smak av en mild röd currypasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.