Mina favoriter

Mina favoriter

Mina favoriter
Min hemmagjorda Hollandaisesås

Min hemmagjorda Hollandaisesås

God och enkel hollandaisesås blev det till dagens ungsbakade lax. Exakt samma bas som när jag gör bearnaisesås
Enklare bearnaisesås

Enklare bearnaisesås

Tag 2 kastruller och häll vatten i den ena ca 1-2 cm. Värm vattnet och sätt i kastrull 2 i den andra så det fungerar som ett vattenbad
Sushi

Sushi

 . 4 pers (ca 48 bitar). 4 dl sushiris. 4 dl vatten. 1 bit kombu (torkat sjögräs, ca 15 cm). 4 msk japansk risvinäger
Raw Randig Paté med Persiljesås

Raw Randig Paté med Persiljesås

Allt var bra förutom mina blodfetter. Vi pratade om kosten och om allt möjligt annat som skulle kunna påverka värdena och gick igenom alla mina dåliga vanor
KYCKLING PROVENCALE

KYCKLING PROVENCALE

Idag kommer en ny kategori här på bloggen. Min man har bestämt sig för Beach 2013 och därför kommer det att bli lite lättare mat här på bloggen
Glasmästarsill

Glasmästarsill

Denna sill gjorde alltid mina föräldrar när jag växte upp, de hade fiskaffär och gjorde denna sill i massupplaga men här är den anpassad för 4-6 pers
Pepparkaksrulltårta ..

Pepparkaksrulltårta ..

I den här Pepparkaksrulltårtan kan du. variera fyllningen med Kasella och saffran. Glutenfri. men du kan sikta i knappt ½ dl vetemjöl
Tarte Tatin (fransk äppelpaj)

Tarte Tatin (fransk äppelpaj)

Gör en riktigt smarrig fransk äppelpaj. Tarte tatin ska helst serveras när den är varm men inte alltför het, detta för att smakerna verkligen ska få en chans att utveckla sig
Crème Ninon

Crème Ninon

Jag förknippar fest och champagne - eller mousserande vin - med varandra. Vad är då festligare än en soppa till förrätt som faktiskt serveras med just det
Crème ninon - grön ärtsoppa och bruschetta

Crème ninon - grön ärtsoppa och bruschetta

Den här exklusiva, gröna ärtsoppan med champagne, är en av Tore Wretmans klassiker. Jag har gjort ett recept som är ett hopkok av några olika recept på nätet
Crème Ninon med frasiga västerbottenstänger

Crème Ninon med frasiga västerbottenstänger

Jag gjorde för första gången Crème Ninon. Har länge tänkt göra den, äntligen blev det av. Det är helt enkelt en lyxig variant av ärtsoppa och man blir glad bara av att titta, såväl som smaka på den
Kycklingwok alà Thai

Kycklingwok alà Thai

Det här är en jättegod rätt och verkligen ett jättesmart tips på hur man kan laga till en god kycklingwok
Laxburgare med citronsås

Laxburgare med citronsås

Skär laxen i mindre bitar och mixa den sedan med en matberedare. Skala och finhacka löken. Blanda laxfärsen med de övriga ingredienserna
Fiskgratäng med citronsås.

Fiskgratäng med citronsås.

Halvtina fisken och skär den i två cm tjocka skivor. Lägg fisken i en ugnsfast form. Krydda. Fördela ärtor och morötter på fisken
Fylld Lammbringa á la guido

Fylld Lammbringa á la guido

På tal om lamm så plockade jag fram lite bilder från hösten. Rekommenderar varmt det här receptet där jag använder lammbringa som är en väldigt prisvärd styckdetalj
Cassoulet

Cassoulet

Lägg bönorna i blöt i rikligt med vatten över natten. Skär lammet i tvåcentimeterstärningar. Skär svålen av fläsket och skär det i centimeterstrimlor
Sannas Bästa Kladdkaka m. choklad- och kaffeglasyr

Sannas Bästa Kladdkaka m. choklad- och kaffeglasyr

Kladdkaka. Sätt ugnen på 160°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Smält chokladen i vattenbad. Rör samman de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig och sedan blandar man ihop de tillsammans
chokladfondant

chokladfondant

Choklad är en av minafavoriter, så vad passar inte bättre än en chokladfondant. Jag älskar sötsaker, det bästa som finns och det är så kul att göra
Squashgratäng

Squashgratäng

En enkel och god gratäng som passar till grillat. Squashgratäng2 squash1 stor purjolöksmör1 dl creme fracihe2 dl grädde2 dl riven, gärna lagrad ost1 tsk lökpulver eller örtsaltAnsa och strimla purjon
Räkcocktail

Räkcocktail

Trots att vi bor i Göteborg, är det rätt sällan vi äter färska skaldjur. Det blir havskräftor någon gång per år och någon enstaka räkfrossa
Chokladfondant

Chokladfondant

Jag vill ha mina rinniga i mitten och det blev dom såhär. En efterrätt för alla oss som älskar choklad