häll över fonden och släng i vaktelrenset också, för lite extra smak. ”Dessa små fåglar plockas, svedas, urtagas, vingarna afhuggas och de sköljas, uppsättas som en annan fågel samt brynas i smör, hvarefter de spädas med spad af halsar och karfvar, hvilka koka i mjölk
Kastanjefyllda vaktlar med pancetta till polenta fritta, spenat och uva fragola (söta druvor) Nötens naturliga sötma fungerar väl till småfågel, som jagas flitigt i toscana men sällan här hemma
När det finns så mycket annat som t ex anka, gås, pärlhöna och vaktel. Kanske går det inte att jämföra med pinfärskt i perfekt säsong, men hur ofta får man det
an chun - vaktel. Jiao yan zha an chun - Friterade vaktlar med sichuanpepparsalt. Sichuanpepparsalt är helt enkelt salt blandat med stött rostad sichuanpeppar (i ungefärliga proportioner 75/25 salt/sichuanpeppar). Jag fick lite problem med multitaskingen och glömde av att vända vaktlarna i mjöl (se steg 3 nedan) men resultatet blev ändå helt OK. 1, Halvera och skölj varje vaktel, om det är någon som är väldigt stor så skär en djup skåra mitt i bröstmuskeln på varje vaktelhalva. Vänd varje vaktelhalva i vetemjöl, skaka bort överflödigt mjöl och fritera 2-3 halvor i taget tills de blivit knaprigt gyllenbruna
Lägg vaktlarna i en långpanna med marinaden och täck över. 4 st vaktel. Lägg vaktlarna i en låg form. Blanda chilifrukt, pressad lime, honung, vin, vinäger, koriander och det stötta citrongräset
Och medvaktel smakade det precis likadant som det brukar. Krydda med salt, peppar och paprikakrydda. men så idag tänkte jag prova vaktel för första gången
Till denna goda och mycket fräscha medelhavsinspererade potatis med pesto grillade jag endivesallad på grillpanna och smaksatte med olja, citron, vitlök och balsamico
Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesalladmed pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
Denna förrätt provade vi att laga till en middag med några vänner för ett tag sedan. Resultatet blev väldigt gott med lite parmesanost på toppen och en varm chiabatta-halva med smör till
Servera gärna med en endivesallad. Endivesallad. Tillsätt tomatpurén och låt bryna med på slutet. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar. med folie de sista 10 minuterna om ytan får för mycket färg)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.