Lax chablis eller ”svärmors kryddiga lax”
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st laxfiléer
  • 2 st schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 1 dl fiskbuljong
  • 3 dl torrt vitt vin (Chablis eller något annat icke fatlagrat vin)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 kg lax
  • 2 msk hummerfond
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 msk citronpeppar
  • 1.5 msk salt
  • 3/4 dl farinsocker
  • 200 grader i cirka
  • 25 minuter Den färdiga laxen är lika god att äta kall som varm

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.