Att ge den lite extra karaktär medcitronoch mandelmassa gjorde inte saken sämre. Låt svalna något och avnjut den sedan med vanilj i valfri form (-sås, -visp, -glass)
Spritsa ut maränger i den form och modell du gillar, på en plåt med bakplåtspapper. Själv älskar jag lakrits, något jag delar med sambon som är nästan manisk när han får en lakritspåse i handen
Bryn havregrynen med cocosoljan så de blir lätt bruna. valnötter, havregryn, lakritspulver, anis, vaniljpulver, torkade plommon, torkade fikon, citronskalochcitronjosoch salt
Tillsammans med en citronoch lite lakritspulver blev det en riktigt god efterrätt. Vi har haft finbesök från vår sjömanshustru med sjöman hela helgen, och fikat, gått på loppis, varit lite kulturella (hör och häpna) och haft det riktigt trevligt
Semla med lakrits ochcitron. Idag, sådär strax innan jag satte igång med middagsmaten, satt jag så degen till bullar och vi kunde äta semlor lagom till kvällsfikan
Idag gjorde jag en sjukt god kola med choklad, citron, lakrits och havssalt. Det gör jag för att de ska hålla ihop bättre och få en lite roligare ”finish”
påstod att det var ett gammalt djungelordspråk men hur många rabarberpajer Fantomen lagat till låter vi vara osagt) För en rabarberpaj om året brukar vi ändå få till, oavsett hur sällan vi sötfikar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.