Laxgratäng med citronsås
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Laxgratäng 2 port + matlåda
  • 800 g mjölig potatis
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 äggula ½ citron, rivet skal och juice
  • ½-1 dl hackad dill
  • salt och peppar
  • Koka potatisen mjuk, slå bort vattnet och låt den ånga av.
  • Mosa potatisen, gärna med elvisp, tillsätt vätska, ägg, smör, citronskal och dill.
  • Blanda ordentligt, och smaka av med kryddorna och citronjuicen.
  • Spritsa ut moset runt kanterna i en smord, djup, ugnsfast form som ställs mitt i ugnen på 225 grader till moset fått färg, ca 5-10 minuter
  • Sås
  • 1½ msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1½ dl vatten
  • 1½ msk hummerfond
  • ½ citron, rivet skal och juice
  • ½-1 dl hackad dill
  • salt och vitpeppar
  • Smält smöret och pudra i mjölet under omrörning, späd med vätskan och häll i fonden.
  • Ge såsen ett uppkok och låt den sedan småputtra någon minut under omrörning.
  • Tillsätt citronskal och dill, smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.