Placera filéerna i en ugnssäker form. Riv över limeskal och pressa ner halva fruktens saft. Häll över vinet, krydda och låt stå och dra till sig i en halvtimme
Blanda kokosmjölk och curry i en stor gryta. Låt sjuda sakta i 5 minuter, tillsätt fiskbuljong, fisksås, socker, citrongräs(varje stjälk i tre bitar),gurkmeja, kaffirlimeblad och rör ihop
Här är exempel på en snabb och god fiskrätt (signerad Linas Matkasse). Snabblagad mat är guld. Speciellt under vardagskvällarna när jag varken har ork eller lust att stå vid spisen hela kvällen
För 5 personerDu behöver. 2 paket torsk (eller annan liknande fisk)margarinsaltströbröd2 dl mjölkpotatis, kokt i saltat vatten med dillpepparrot på bordet för kryddningsallad gjord av isbergssallad, gurka, morot och persiljaGör så här
Frisk citron- och limegravad fisk till förrätt. 12 små cocktailglas ca. Marinering 4 - 5 timmar. Färsk fisk fryses först några dygn för “säkerhets skull”
Jag äter inte fisk jätteofta även om man som liten alltid fick höra att ”ät fisk så blir du smart” och på senare tid har det väl mer varit ”ät fisk för att få i dig omega 3”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.