Här kommer receptet på en fisksoppa som passar lika bra till vardags som till fest. Jag använde lax och torskfilé men du kan använda den fisken som du tycker mest om
Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form. Täck formen med aluminiumfolie och koka fisken i ugnen tills den är vit och fast, ca 20 minuter. 300 g fiskfiléer (valfri sort)
En fiskgratäng får ni idag, en med lax, krämig citronsås och mos smaksatt med dill och citron. Helt och hållet är receptet från fruns egna hjärna, litte sånt och litte sånt ihop med det mest perfekta gratängmoset som någonsin sett dagens ljus - och voilà - en fiskgratäng var skapad
Den här bakelsen är en liten utvecklingen sen midsommaraftons Skagentårta för den som minns. Nu adderar vi till lite gravad lax och bröd och vips har vi skapat oss en bakelse istället för en tårta
Skölj fiskfiléerna, lägg dom omlott i en ugnssäker form. Blanda crème fraiche och grädden med de övriga ingredienserna, häll det över fisken och strö på riven ost
Jag har tidigare gjort en fisk- och fänkålsgratäng som är jättegod och nu gjorde jag en variant av gratängen där jag bland annat bytte ut fänkålen mot broccoli
Skär den tinade fisken i cm stora kuber, eventuellt om räkorna är stora så kan ni dela på dom. Under tiden som det kokar så tillsätter ni en skvätt av fisksåsen och risvinägern, msg, chili, basilikan, om ni har *färsk basilika så ta mer än en tsk jag använder färdigmixad i burk, och låt det puttra tills vätskan nästan försvunnit då tillsätter ni kokosmjölken, grädden och saffranet
Tillsätt krossade tomater, fiskfond, persilja och koriander. Skär fisken i 3-4 cm stora bitar, marinera i minst en kvart i limejuice och salt. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 7-8 minuter. 600 g fiskfilé (jag brukar använda pangasius och lite lax). 2 msk koncentrerad fiskfond
Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Dela vitkålen och broccolin i mindre delar, strimla purjolöken och lägg över på fisken. Till fyra pers400gr Sej1burk ekologisk kokosmjölk1/4purjolök1 "klyfta" färsk vitkål150gr broccoli1tärning fiskbuljongsaltpepparBasmatirisLägg upp fisken i en ugnsfast form och smula över fiskbuljongen. 1tärning fiskbuljong
Salta fisken runt om. Lägg fisken ovanpå. Bred på smöret över fisken. t ex hoki eller annan vit fiskfilé. Stek i mitten av ugnen 12-15 minuter beroende på fiskens tjocklek. 600 g fiskfilé