Dagens recept är just nu ett avminafavoritrecept, det blev så himla gott. Tillsätt lite vatten åt gången, och rör ihop till en smet, med samma konsistens som jordnötssmör (smeten blir torrare av proteinpulvret så tillsätt tillräckligt med vatten så smeten blir som jordnötssmör igen)
Låt gärna dressingen stå och mogna medan potatisen kokar. Nu ska jag dela med mig av receptet på en potatissallad vars ingredienslista nog kan verka något avskräckande
Den här rätten är en traditionell kurdisk maträtt som jag gjort min egna lilla twist på. Den traditionella kurdiska Tepsin brukar oftast bara vara kryddade med salt och svartpeppar men som de flesta vet så älskar jag att krydda min mat med det jag föredrar och experimentera lite med kryddor tills jag blir nöjd, i det här tillfället har jag slagit ihop två olika kurdiska rätter till en, vilket jag tyckte funkade bra ihop
Använd de salladssorter du gillar och prova gärna med ädelost för kraftigare smak. I originalreceptet ska det vara roquefortost men jag använder prästost och så ska det vara endiver i - det har inte jag i min och jag använder andra salladssorter än originalet
Men så i våras, när Lars-Erik Litsfeldt höll på att skriva sin och Patrik Olssons bok Låt bönor förändra ditt liv, kom jag nästa ledtråd till lösningen på spåret
körsbärs- eller pärltomater. Servera med valfri dressing, hemmagjord eller köpt, jag älskar t ex "gudomligt kall citronsås" av springflowerlove som du hittar i min kokbok men ibland är det gott med endast olivolja på eller varför inte en vanlig rhode island
Själp upp degen på mjölat bakbord, dela den i två delar. Detta receptet har jag fått av en som heter Birgit som bjöd mig på dessa goda bullar en gång i tiden, jag ändrade dock lite denna gången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.