Norsken

Norsken

  • 5 Recept
Krumkaker

Krumkaker

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt smält avsvalnat smör och mjöl blandat med kardemumma. Rör om
Får i kål. Norges nationalrätt.

Får i kål. Norges nationalrätt.

Får i kål är en maträtt här i Norge som man älskar och prisar lika mycket som självaste nationaldagen den 17 maj
Norska kjøttkaker med brun sås

Norska kjøttkaker med brun sås

Norska kjøttkaker med brun sås4 port500 g blandfärs2 ägg2 dl mjölk1 msk potatismjöl3 gul lökar2 tsk salt1 tsk peppar0,5 tsk muskatnöt0,5 tsk ingefäraBrun sås4 msk smör4 msk mjöl3 dl vatten0,5 buljongtärningBlanda köttfärs med salt, peppar, potatismjöl och mjölk
Norska våfflor

Norska våfflor

Svärmor bjöd på våfflor igår. Norska våfflor. Man har bikarbonat i smeten och man äter dem som mackor med smör, brunost och sylt
Norska skoleboller (skolbröd)

Norska skoleboller (skolbröd)

Ugnen är aldrig kall några längre stunder i mitt hem. ) Denna gången har jag rotat i mina norska gamla rötter och gjorde skoleboller (skolbröd) Minns att vi nästan alltid åt de när vi hälsa på mormor på sommarloven innan vi flytta upp till Värmland