Krumkaker Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt smält avsvalnat smör och mjöl blandat med kardemumma. Rör om Matklubben.nu
Får i kål. Norges nationalrätt. Får i kål är en maträtt här i Norge som man älskar och prisar lika mycket som självaste nationaldagen den 17 maj Christians mat och minnen, samlade recept
Norska kjøttkaker med brun sås Norska kjøttkaker med brun sås4 port500 g blandfärs2 ägg2 dl mjölk1 msk potatismjöl3 gul lökar2 tsk salt1 tsk peppar0,5 tsk muskatnöt0,5 tsk ingefäraBrun sås4 msk smör4 msk mjöl3 dl vatten0,5 buljongtärningBlanda köttfärs med salt, peppar, potatismjöl och mjölk Veckomatsedel
Norska våfflor Svärmor bjöd på våfflor igår. Norska våfflor. Man har bikarbonat i smeten och man äter dem som mackor med smör, brunost och sylt Smaskelismaskens
Norska skoleboller (skolbröd) Ugnen är aldrig kall några längre stunder i mitt hem. ) Denna gången har jag rotat i mina norska gamla rötter och gjorde skoleboller (skolbröd) Minns att vi nästan alltid åt de när vi hälsa på mormor på sommarloven innan vi flytta upp till Värmland Millis tårtor och annat