Jag har några riktiga favoriter när det kommer till julrecept som jag gärna bakar minst en gång inför varje jul - och denna saftigasaffranskaka är just en sådan
Blanda sist ned mjölet, lite i taget och arbeta degen smidig, ca 5 minuter i köksassistent. Jäs degen 30 minuter under bakduk. Jäs bullarna under bakduk 30 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 4-5minuter
Låt svalna några minuter i formen och sen på galler. 1rivet skal av 1 apelsinSå här gör du 25 minuter Smält smöret och låt svalna. Grädda i 175 grader i ca 45 min. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1139
Denna blev en stor favorit förra året och det blev snabbt bara smulor kvar av den. Maken pratar fortfarande om den här saffranskakan och sa senast igår att denna måste vi baka igen till jul
Den här kakan bakas lätt i långpanna och är så saftig och god så jag kommer använda den här många gånger när jag inte har tid att göra lussekatter men ändå vill ha något saffransaktigt till fikat
Låt allt puttra under lock ca 25-30minuter. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. 1 kyckling eller 3-4 kycklingfiléer
Detta räcker till min tårta enligt bild. 1½ -2 st jättefranska (pågens). 2 st mimosasallad 400 g (k-sallad). 2-3 msk spad från smörgåsgurka. ½-1 st röd paprika. 200-300 g skinka
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.