Mustig köttfärssås som får koka riktigt länge med vin. Jamie Olivers lasagne. olivolja (här rekommenderar jag att använda en olivolja smaksatt med basilika för extra smak)
Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet samt olja och rör så att jästen löser sig. Tryck djupa gropar i brödet med fingrarna och fyll bröden medsardeller, oliverna, osten och täck med en bakduk
Blanda dem med majonnäs, senap och vinäger till en slät smet. Avocado och sardeller. 1 msk hackade svarta oliver. 4 sardeller/anjovis. 1 msk hackade svarta oliver. 4 sardeller
500 g spaghetti 12 sardellfiléer 500 g körsbärstomater (eller körsbärstomater) 0,5 dl olivolja 50 g smör 3 klyfta vitlök 2 små torkade chilifrukt, hela 0,5 dl olivolja 50 g smör 125 g svarta oliver utan kärnor 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad ev salt
Dags för lite medelhav och avbrott i julmyset. Hacka kapris, sardeller och oliver. Tänk dig en skön liten trattoria med rutiga dukar, saftigt rött italienskt vin och smörsångare i bakgrunden så är omgivningen klar till denna lilla rätt =)Ingredienser
Röra samman osten med crème fraiche så är det klart, hur mycket lättare kan man göra det för sej. Väntan har kanske varit svår att uthärda men nu är det alltså dags för er att också ha en möjlighet att smaka Jamie Olivers lasagne
När du är klar att börja laga värmer du några skvättar olivolja i en stor kastrull på medelvärme. Finhacka persiljebladen och strö dem över och avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja
) Jamie Olivers delikatesspotatis med vitlök och rosmarin. Tack och lov för det - för då kunde jag se om just det här avsnittet några gånger och försöka skriva ner vad han egentligen gjorde med de där potatisarna
Vinegretten kommer skikta sig med tiden men det gör inget, blanda vid behov. Häll av oliverna, dela chilin grovt, skölj rosmarinen & blanda olivolja samt vitvinsvinäger i en bunke, varva alltsammans i glasburken, sätt på locket och förvara i kylen
När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan
Originalreceptet är med gösfilé men priset avskräckte mig den här gången så jag provade med den betydligt billigare koljan som jag blev rekommenderad hos fiskbilen
Salladen med knastriga glaserade cashewnötter. Jamie Oliver är ett geni. Rätten består av en ugnsbakad lax i sås som serveras i en kryddig nudelbuljong och med en suverän söt-syrlig sallad som tillbehör
50 gr jäst 5 dl vatten 2 msk olivolja 2 msk honung 15-20 st oliver, kärnfria några skivor soltorkade tomater i olja 4 kvistar timjan 2 dl. 50 gr jäst. 15-20 st oliver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.