e minut för att vädra ut ångan. Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Vänd på det varma brödet och knacka på undersidan, om det låter ihåligt är det klart
Ett nybakt brödmed frasig skorpa lagom till helgfrukosten. Risenta har kommit med den roliga nyheten. Bakabröd i gjutjärnsgryta måste vara det smidigaste brödbaket någonsin
- Korvbröd (klick). Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken. Toppa med valfria frön. Servera förslagsvis med sallad, ägg, rödlök, lite pressad citron och en nypa örtsalt
Rör jästen med saltet så jästen blir lös. Jag har kommit på att jag bakar alldeles för lite bröd. Så det måste ändras på, och här kommer ett recept på tekakor jag bakade häromdan
Himla gott mednybakat. Tänkte dela med mig av två brödrecept som jag absolut kommer att spara. Mixtrade lite med UnderbaraClaras recept, skriver ner min variant
Idag har Märta och jag bakat världens godaste och snyggaste brytbröd. Med kesella och grahamsmjöl i degen blir bullarna saftiga och med en precis perfekt känsla i tuggorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.