Kyckling. kyckling,. Ikväll gjorde jag en snabb kycklingwok med jasminris. Koka risetStrimla kyckling, skiva lök och färska champinjoner, hacka vitlök och chili
Kycklingwok i sötsur sås är sedan tidigare en klar favoriträtt och idag åkte det fram en fläskfilé ur frysen och efter lite klurande kom jag fram till att testa den ihop med sötsur sås och jisses säger jag bara, så himla gott
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Kycklingen serverades med sötsur sås och kokt ris såklart. Sötsur sås. Friterad kyckling. Sötsur sås. Skär kycklingen i lagom stora bitar och blanda ner kycklingbitarna i smeten
Chinamat är något jag verkligen kan bli sugen på mitt i natten. O inte hjälper det att man ligger i sängen med telefonen i handen o söker på instagram efter just chinamat för att bli ännu mer lockad av alla bilder som lagts upp
Servera den sötsurakycklingen tillsammans med ris och sallad. Kyckling. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna så att de får fin färg
Sötsur sås. Kycklingen. Doppa kycklingen och fritera. 600g tärnadkycklingfilé. Lägg i kycklingbitarna och vänd runt, lägg bitarna i olja som hettats upp till 180 grader och fritera tills de blir gyllene i färgen
Enda sen jag bodde i England har jag letat efter ett bra recept på sötsurkyckling. Skär kycklingen i bitar, salta och peppra och vänd dem i vetemjöl (skaka av överflödigt mjöl)
Ta fram kycklingen, skär ner den i bitar, lägg i en skål och blanda upp med honung och 1 msk tamarindpasta, salt och svartpeppar. Tillsätt alla grönsaker till den sötsura såsen och låt koka samman och avsluta med 1 msk tamarindpasta. 600 g kycklinglårfilé. 3 msk färsk ingefära 2 vitlöksklyftor 15 cm purjolök 2 morötter 1 gul paprika 2 tomater 0,5 färsk ananas 5 msk farinsocker 1 dl risvin 1 dl risvinäger 0,5 dl japansk soja 600 g kycklinglårfilé 1 msk tamarindpasta 1 msk honung svartpeppar salt ris, till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.