Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
Den ska innehålla rikligt med styv knippdill, inte sådan där smaklös på kruka. Den i smör blonderade purjolöken bidrar med lite subtil sötma och tar potatissalladen till nästa nivå
Men med delikatesspotatis som finns året om kan man njuta den även på vintern. Picka med en tandpetare, gaffel eller liknande så att det blir små hål i potatisen för att dressingen senare ska tränga in
Dekorera med kapris och rödlök. Då blir den extra smakrik och god. 1 liter god olivolja. Inlägget Världens godaste potatissallad dök först upp på Det ljuva 40+ livet. 1 liter god olivolja
Igår köpte jag rökta små godingar i affären, med massor av vitlök på. Smaka av med pepparroten. Till fisken gjorde jag en god potatissallad, med inspiration från ett recept ur senaste numret av Elle mat & vin
Och medan den är i ugnen kan man diska upp. Den här är så himla enkel och god. Jag som inte äter så mycket kolhydrater serverade detta med wokade grönsaker
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Om man vill göra det extra lätt för sig gör du den som en gratäng istället där du kokar ihop såsen och sedan häller den i en form med råa kycklingfiléer, varefter du tillagar allt i ugnen tills kycklingen är färdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.