Temat för september månad är Citrus och jag har valt att göra en av mina favoritpajer. Här kommer mitt bidrag till Månadens sötsak som är en bakutmaning utlyst av Söta saker
Skala päron, men behåll skaften på. Skär ett snitt på längden i vaniljstängerna och skrapa ut fröna. Koka upp vatten, socker, färskpressad citronjuice, saffran, stjärnanis, vaniljstänger och frön i en kastrull
. Safta och syltasäsongen är i full gång och jag med den. Har inte haft så vidare värst mycket ledig tid för att hinna lägga upp recept men jag har ätit desto godare så det finns en del gottit att dela med sig av
Ursprungsreceptet kommer från boken Appetite for reduction som jag fick rekommenderad av Malin som driver bloggen Förenkla, men jag har anpassat det efter mina egna behov
Speciellt mina då jag oftast bara annvänder mig av vanilj. En av de mest enkla efterrätter som man dessutom kan göra mycket av och sen ha hemma länge och bara plocka fram när man behöver, är inkokta päron
När jag har tävlat i USA har vi nästan alltid gått till en av mina favoritrestauranger The Cheesecake Factory och hur mycket gott de än har på menyn (tänk pizza, hambugare, burritos, pasta osv) så beställer jag alltid deras "Thai Lettuce wraps-appetizer"
Jag blir så glad när ni testar mina recept och gillar dem, här har @kittygrip på Instagram testat mina saffrans-proteintryfflar men rullat dem i kokos istället för vit choklad
Körde rygg och triceps igår och jäklar var passet tog. Jag och David körde superset (vi gjorde två övningar för olika muskelgrupper som görs direkt efter varandra utan vila) genom hela passet och efter att inte ha tränat på mer än 2 veckor var flåset inte det bästa
Jag gillar inkokta päron, men i år hade jag helt glömt bort denna enkla och god dessert. Jag får tacka Anette Roswall, en av Hemmamorsorna, för att jag återupptäckt denna delikatess
Kycklinggryta i ugn, inspirerad av marockansk matlagning. Det marockanska köket har influenser från det franska, spanska, orientaliska och afrikanska köket