dessertbakverk

dessertbakverk

desserter http://www.recept.nu/birgitta-rasmusson/efterratter-godis/agg-mejeri/chokladpudding/ <--- chokladpudding och flarnskål

Smördeg

SmördegAv elva i Bröd. Smördeg kallas ofta för tusenbladsdeg, eftersom det bildas över tusen skikt genom den upprepade kavlingsprocessen, där degen viks i ett treslag varje gång
Saffranskaka/ Saffransmuffins

Saffranskaka/ Saffransmuffins

Till namnsdagsfirandet igår bakade jag inte bara pepparkakscupcakes utan även saffranskakor och Saffransmuffins i miniformat
Basic Muffins/Cupcakes

Basic Muffins/Cupcakes

Bakade lite vanliga muffins att ha som cupcakes idag, perfekt grundsmet där man kan lägga i tex bär eller choklad
Citronmarängpaj

Citronmarängpaj

Till min födelsedag bjöd jag mina arbetskollegor på dem här små godingarna. Härligt syrlig citronkräm med söt maräng på krispig pajbotten
Halloncheesecake

Halloncheesecake

Halloncheesecake. Ingredienser. 75 g smör. 200 g digestivekex. Hallonpuré. 300 g hallon. 1 1/4 dl strösocker. Fyllning
Vit chokladmousse med chokladbotten

Vit chokladmousse med chokladbotten

Idag gjorde jag en liten favorit i repris, fast som portionsformar. Dom blev otroligt goda och precis lagom mycket efer en trerätters middag
Choklad fondant

Choklad fondant

En av de lättaste efterrätterna som gå att göra men med ett imponerande resultat och allt går att förbereda i god tidTill 4 formar à 1 dl (formarna är ett måste)100gr smör 2 äggulor 1 ägg 0,5 dl socker ¨150 gr mörk choklad vi köper alltid fair trade då vet vi att man kan äta med gott samvete och all heder till Anton Berg som bara har fair trade
Frosting till cupcakes

Frosting till cupcakes

 . Frosting med creamcheese. 5 dl florsocker50 g smör250 g färskost, ex philadelphia 1 tsk pressad citron / limeGör så här
Frosting - grundrecept

Frosting - grundrecept

Smörkräm eller frosting är underbart att dekorera muffins med eller ha som ett lager i tårtan. Här kommer ett väldigt bra recept
MAZARINER

MAZARINER

Mazariner gjorda på hemmagjord Mandelmassa är extra gott. 20 stMördeg. 300 g vetemjöl200 g smör100 g florsocker10 g saltMazarinmassa
Napoleonbakelse

Napoleonbakelse

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut den kalla smördegen på en bakplåt med bakpapper och, om det är en hel platta, till 3 delar på ca 8x40 cm
BUDAPESTRULLE (GLUTENFRI)

BUDAPESTRULLE (GLUTENFRI)

I dag så skulle jag bjuda min bror och hansfamilj på fika, och eftersom jag gjordebearnaisesås i går så hade jag äggvita kvarprecis 6 stycken som det ska vara i dennaljuvliga tårta och den är så lätt att göraSen så tycker jag att det är så bra att denär naturligt glutenfri, och den är sååååååågod den bara smälter i munnen, så har du inte gjort en budapestrull så måste du testadu kommer inte att ångra digDetta behöver du till denna sötnos
Wienerbröd

Wienerbröd

Så, nu har jag gjort det. Wienerbröd. Och jag måste erkänna att jag trots allt är imponerad över resultatet på de färdiga bakverken
Citrontårta med frukt

Citrontårta med frukt

Ugn. 175º. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Fördela smeten i en bakform med ett bakplåtspapper fastklämt med den löstagbara bottnen, som bör vara ca 22 cm i diameter