Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Inspirationen till brödet fick jag hos min syster Hanna ♥ Recept på Soppan & Brödet nedan. Sen lunch för mig idag blev en krämig, kall soppa med Kikärtor, Avokado & Gröna ärtor
Inspirerad av Pickipicki som nyligen bloggade om soppa med gott bröd, gjorde jag precis det idag. Både soppan och brödet improviserades ihop av vad som fanns hemma i kylskåpet och båda blev lyckade
Vi åt det till soppa igår (& doppade resterna idag i tsatsiki) & Agnes fick mumsa lite smulor. Jag är uppväxt med en mamma som bakade allt bröd själv & jag minns hennes hårdkakor & bullar som man åt alldeles varma & färska när man kom hem från skolan
Är det nåt som kittlar aptiten så är det nybakat. Häromdagen bakade jag och min lille matvägrare bröd. Det fina med att baka bröd är hur gott det luktar
Ja, det är ju inte allt som går som det ska, varken de nybakade bröden eller nattningen av barnen. När det gäller bröden så tror jag att jag kan ha tagit en jäst som gått ur datumet
Till soppa vill man ju gärna ha nybakt bröd. Soppa kan man ju variera i det oändliga. Jag är ett stort fan av surdeg och långtidsjäsning, men ibland är man helt enkelt inte ute i god tid och då är det himla smidigt med lite snabbare bröd
Frukostlyxade till det idag och bakade bröd. Jag tycker vi har så tråkigt bröd hemma och efter att ha läst "Den hemlige kocken" så har jag blivit lite avskräckt från att äta köpt bröd med långt hållbarhetsdatum
Nybakatbröd. Ett bröd som inte blev för grovt, men inte heller alldeles ljust. Det tar lite tid att baka med tanke på att det först är en fördeg som ska jäsa och sedan bröden - men den här satsen blev fyra baguetter och två runda formbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.