Förra veckan när Emma var på besök lagade jag mat till oss och mina flatmates. Vi började med denna goda förrätt som jag improviserade fram – med gott resultat och till varmrätt hade vi den ljuvliga lavendelkycklingen, ugnsbakade potatisslantar, en reducerad sås på skyn och haricot verts
Då har man julpyntat och gjort det fint och mysigt till förste advent. Det är fortfarande ingen snö, det regnar och stormen Berit är på ingående sägs det, den ska väl nå sin kulmen i morgon
Kommer ni ihåg minipajerna som jag gjorde i påskas. Jag gjorde en variant med getost och inlagd grillad paprika och en variant med brieost och mango chutney och båda blev så väldigt goda
Igår fullkomligt frossade vi i tapas. Magarna stod åt alla håll. Vi blev så proppmätta att vi inte orkade få i oss någon efterrätt innan vi skulle iväg på konsert
6 personer6 skivor fullkornsbröd, pumpernickelAvocadomousse. 2 avokado0,5 dl citronsaft, färskpressad2 msk hackad bladpersilja1 nypa örtsalt efter smak1/2-1 dl crème fraicheGröp ur avokadon, mosa den och blanda den med citronsaft, bladpersilja, örtsalt och crème fraiche
Som göteborgare är jag fasligt förtjust i skaldjur. Försök att få tag på färska räkor eller frysta hela räkor med skal, då kommer dessa snittar smaka som bäst