4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Sista dagen på påskens helg är här och vi hoppas att ni har haft det bra och fått njuta av god mat. Vissa fick tydligen besök av kung vinter och det med besked, vi slapp tack och lov undan snöfallet även om det plötsligt blev kallt om öronen igen
Jag talar självklart denna gång om fiskgratängen med sin milda krämighet och värmande smak. Bryt av stjärten från havskräftan och ta bort skalet samt tarmen
För länge, länge sedan fanns det en liten restaurang här i stan som hette Kelly's som var vårt absoluta favoritställe och vi gick ofta dit och käkade, så ofta så att vi väl får säga att vi var stammisar
I helgen som gick köpte jag färsk lax och torsk men visste inte riktigt vad jag skulle hitta på dem. En burk kräftstjärtar åkte ner i kundvagnen och väl hemma möttes jag av bland annat mjukost och creme fraiche som började närma sig bäst-före-datum…
Slå på grädde och krydda ordentligt. Strimla purjolök och strössla ut över fisken. Pressa över citron och strössla ut häften av dillen samt hälften av den hackade gräslöken
Koka upp vin, vatten och buljongtärning i en annan kastrull och häll över fisken. Häll i grädden och låt såsen puttra i en halvtimme, tills en tjocknar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.