Oftast när vi köper thaimat så brukar en av rätterna vara Pad Thai. I fredags var jag väldigt sugen på thaimat och just på Pad Thai och var helt inställd på att köpa detta men så fick jag se i senaste numret av Buffé att där fanns ett recept på just denna rätten så jag bestämde mig för att tillaga den själv istället
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Strimla kycklingfiléerna och skiva löken. Bryn i vanlig stekpanna eller wokpanna. Skala och tärna äpplet, strimla moroten och hacka paprikan ganska grovt
Lägg en marängbotten i en form med avtagbara kanter. Vispa grädden, spara lite till garnering. Vispa kesella och äggula vitt och slätt, blanda med vispgrädde och O´boy