HAVREKAKORmedINGEFÄRA & HONUNG. Just nu är han ute på en löprunda så jag tänkte passa på att skriva ner ett recept på supersmarriga havrekakor / havreflarn som jag gjorde i slutet av maj
Komponerade ihop min egen variant av sötpotatissoppa med asiatiska smaker. Mixa slät medmixerstav. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefära och hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
Glaserade revben medsmakavingefära och citronDu behöver. 3 kg revben av bog. 1 stor bit ingefära, ca 4 cm. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog. 1 stor bit ingefära,
Krydda med kanel och ingefära efter smak. Det är fyllt med mandelmjöl, kokosmjöl, havregryn, bovete och annat trevligt som lätt kan användas till att slänga ihop något gott
1färsk ingefära, 3 centimeter. 1Lägg plommon och ingefära i en kastrull. 1Tag av kastrullen och låt stå en stund. 1Låt gärna marmeladen stå i kylskåpet i några dagar innan du smakar
Späd ev med den resterande vattenmängden, och smakaavmed en nypa muskot. Förvisso tittar solen fram emellanåt, men luften är kylig, och att sätta sig i trädgården iförd shorts och sandaler och svalka sig med iskall gazpacho är det inte tal om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.